αλοννησος εστιατορια
travel tumblr names
Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο, οι βουλευτές ψήφισαν:
Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: 188 ναι, 4 παρών και 26 άκυρα.
Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: 185 ναι, 6 παρών και 26 άκυρα.
Για τον Άδωνι Γεωργιάδη: 186 ναι, 6 παρών και 26 άκυρα.
Για τον Γιώργο Κουτρουμάνη: 180 ναι, 1 όχι, 11 παρών και 25 άκυρα.
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο: 186 ναι, 4 παρών και 27 άκυρα.
Για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο: 180 ναι, 2 όχι, 8 παρών και 28 άκυρα.
Για τον Παναγιώτη Πικραμμένο: 170 ναι, 8 όχι, 12 παρών και 28 άκυρα.
Για τον Μάριο Σαλμά: 159 ναι, 17 όχι, 16 παρών και 26 άκυρα.
Για τον Αντώνη Σαμαρά: 182 ναι, 3 όχι, 6 παρών και 27 άκυρα.
Για τον Γιάννη Στουρνάρα: 182 ναι, 2 όχι, 6 παρών και 28 άκυρα
γαριδοσαλατα με σως γιαουρτιου
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρίσταντο στην αίθουσα αλλά δεν προσέρχονταν στις κάλπες.
Όπως είχαν δηλώσει τα κόμματα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει υπέρ για όλα τα πρόσωπα, όπως και το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Μάριου Σαλμά και είπε ότι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.
travel tumblr names
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού έριξαν σε όλες τις κάλπες ψηφοδέλτιο στο οποίο αναγράφεται «"Ναι στην σύσταση Επιτροπής για Προκαταρκτική Εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής», τα οποία καταμετρήθηκαν ως άκυρα.
Εντάσεις και διαξιφισμοί
Το κλίμα ήταν τεταμένο από την αρχή της μαραθώνιας διαδικασίας, που άνοιξε στις 9:20 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις έξι το πρωί.
Για τις ανάγκες της μυστικής ψηφοφορίας στήθηκαν 10 κάλπες, όπως είχε άλλωστε προαποφασιστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων - ένα σημείο που προκάλεσε προστριβές ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Οι πολιτικοί, των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται στα δικόγραφα της υπόθεσης Novartis, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκευωρία» και «στημένη» και κάνοντας λόγο για «ψευδομάρτυρες».
Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, όπως και οι επτά από τους οκτώ πρώην υπουργούς - οι κ. κ. Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης - τοποθετήθηκαν από το βήμα της Βουλής.
Απών ήταν μόνο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στη Νέα Υόρκη, και ο οποίος απέστειλε σχετικό υπόμνημα.
Κατά τη διάρκεια της «ηλεκτρισμένης» συζήτησης, ακούστηκαν βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί ενώ διαδραματίστηκαν και προσωπικές κόντρες μεταξύ βουλευτών, όπως αυτή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη. Οι δύο πολιτικοί διασταύρωσαν αυτή τη φορά τα ξίφη τους με αφορμή το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη στο ΠΑΓΝΗ κατά τη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας και την ανάμειξη της Νεκταρίας Πολάκη.
Εντύπωση προκάλεσε και το επεισόδιο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο δεύτερος προχώρησε σε απρεπές σχόλιο, προκαλώντας, μάλιστα, και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.
Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι o λαός μετά την ύβρη ζητά κάθαρση και Νέμεση και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι ο «τελειώνετε πολιτικά».
Λεπτό προς λεπτό η συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής για τη Novartis
Μετά την κόντρα των δύο πολιτικών αρχηγών, κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε ότι «η ανάληψη πολιτικής ευθύνης για το - ομολογημένο πλέον - σκάνδαλο Novartis ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης».
Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος αξιωματούχος έλεγε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «έμεινε να ακούγεται ως παράφωνη ηχώ του παραληρούντος κ. Σαμαρά».
«Όσο για τις τυχόν ποινικές ευθύνες, για τις οποίες έσπευσε η ΝΔ να κάνει λόγο για “παραδοχή σαθρού υπόβαρθρου” τη συμβουλεύουμε να μην προτρέχει» έλεγε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας: «Όσο πιο πολλή φόρα παίρνει, τόσο πιο σφοδρή θα είναι η πρόσκρουση όταν η Προανακριτική επιτελέσει το έργο της. Και τότε ίσως να μην αρκεί για τη ΝΔ η ετεροχρονισμένη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης».
Τσίπρας: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής ιστορίας
Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής ιστορίας έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε αν υπάρχει έστω και πολιτική ευθύνη για όσα όλοι παραδέχονται ότι συνιστούν το σκάνδαλο Novartis.
Επιτέθηκε, παράλληλα, στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι έχασε μια ιστορική ευκαιρία να διαχωρίσει τη θέση του από όσα έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στον τομέα της υγείας ενώ υποστήριξε ότι μεγαλύτερο δώρο για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ήταν η παρουσία στην Ολομέλεια των κ. κ. Βενιζέλου και Σαμαρά.
Comments
Post a Comment