τοξοτες ξενοδοχειο

Οι διαφοροποιήσεις αυτές δείχνουν πως η χάραξη μιας κοινής γραμμής εντός του ΔΝT για το ελληνικό πρόγραμμα καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και θέτει πρόσθετα προσκόμματα στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


τοξοτες ξενοδοχειο

Στη δήλωση που εξέδωσε το ΔΝΤ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού του Συμβουλίου αρχικά αναφέρεται πως η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μείωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών της από την έναρξη της κρίσης. Ωστόσο, σημειώνεται πως η εκτεταμένη δημοσιονομική εξυγίανση και η εσωτερική υποτίμηση έχουν οδηγήσει σε υψηλό κόστος για την κοινωνία, ως αποτέλεσμα της μείωσης των εισοδημάτων και της εξαιρετικά υψηλής ανεργίας.


Όπως τονίζεται, τα μεγάλα κόστη προσαρμογής, καθώς και η σημαντική πολιτική αστάθεια που ακολούθησε, συνέβαλαν σε καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την τελευταία έκθεση του άρθρου 4, οι οποίες κορυφώθηκαν με την κρίση εμπιστοσύνης στα μέσα του 2015.


https://uxxhmgms.blogspot.com/2019/04/blog-post_19.html

τοξοτες ξενοδοχειο

«Η οικονομική κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί από τότε, καθώς οι αρχές ξεκίνησαν ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής που υποστηρίζεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών, στην αποκατάσταση της υγείας του τραπεζικού τομέα, και στην ενέχυσα της δυνητικής ανάπτυξης», σημειώνεται στη δήλωση και προστίθεται πως «οι αρχές έχουν νομοθετήσει μια σειρά από σημαντικές δημοσιονομικές, χρηματοπιστωτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.


Σύμφωνα με το ΔΝΤ, υποστηριζόμενη από τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις και τη χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους εταίρους της η Ελλάδα επέστρεψε σε μέτρια ανάπτυξη το 2016.


«Η ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια, κάτι που εξαρτάται από την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής των αρχών, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας εξάλειψης των κεφαλαιακών ελέγχων που εισήχθησαν στα μέσα του 2015», σημειώνει η δήλωση του ΔΝΤ.


Στο σημείο αυτό αποσαφηνίζεται πως με βάση το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής η μακροχρόνια ανάπτυξη αναμένεται να φθάσει μόλις λίγο κάτω από το 1% του ΑΕΠ και το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα προβλέπεται να διαμορφωθεί μεσοπρόθεσμα σε περίπου 1,5% του ΑΕΠ.


Οι καθοδικοί κίνδυνοι για τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές παραμένουν σημαντικοί και σχετίζονται είτε με την ελλιπή είτε με την καθυστερημένη εφαρμογή των πολιτικών. Το δημόσιο χρέος είχε φτάσει στο 179% του ΑΕΠ στο τέλος του 2015, και δεν είναι βιώσιμο.


Διαφωνίες εντός του Συμβουλίου



Στη δήλωση σημειώνεται πως οι περισσότεροι Εκτελεστικοί Διευθυντές συμφωνήσαν με την αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ ορισμένοι διευθυντές είχαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη δημοσιονομική πορεία και τη βιωσιμότητα του χρέους.


Οι διευθυντές επαίνεσαν τις ελληνικές αρχές για τη σημαντική οικονομική προσαρμογή και τη διόρθωση των ανισορροπιών από το 2010 και μετά, μέσω σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Οι διευθυντές αναγνώρισαν ότι αυτή η προσαρμογή είχε ένα βαρύ τίμημα για την κοινωνία που σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά φτώχειας και ανεργίας, συνέβαλαν στην επιβράδυνση της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.


Οι διευθυντές προέτρεψαν τις αρχές να επιταχύνουν την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για να εξασφαλιστεί μια επιστροφή σε υψηλότερη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και η βιωσιμότητα του χρέους.



ικα νεας ιωνιας εσοδα
μονο εσυ με κυβερνας
https://hbmvymhf.blogspot.com/2019/05/blog-post_82.html

Comments